nedjelja, 29. kolovoza 2021.

RONALDO PRED NAJVEĆIM IZAZOVOM: ‘JE LI TO PRAVI POTEZ UNITEDA? NISAM SIGURAN, NE MOŽEŠ PROTIV PRIRODE!‘

 Lionel Messi i Cristiano Ronaldo bili su najveće priče ovog prijelaznog roka. Messi u PSG, Ronaldo u Manchester United! Čisto ludilo ove gospodnje 2021. godine...

Ipak, čak je možda više svjetsku nogometnu javnost zaintrigirao povratak Ronalda u United, tamo gdje je za njega zapravo sve počelo. Za taj transfer mogli bi angažirati onu 'kud će suza nego na oko'. Peterostruki osvajač Zlatne lopte vraća se u klub u kojem je prije 13 godina prvi put proglašen najboljim igračim svijeta. United ga je doveo iz Juventusa, u kojem je Ronaldo igrao od srpnja 2018., kada je za 108 milijuna eura stigao iz Real Madrida.

Nakon prve velike priče s dozom dramatičnosti u kojoj je propao Ronaldov odlazak u Manchester City, u priču se uključio United i osigurao povratak 36-godišnjeg Portugalca. Ronaldo je u prvoj dionici u Unitedu, od 2003. do 2009. godine, zabio 118 golova u 292 nastupa, upisavši pritom 69 asistencija. Osvojio je s Unitedom Ligu prvaka, 3 naslova prvaka Premiershipa, 2 Liga kupa, jedan FA kup, jednom Community Shield, klupsko svjetsko prvenstvo, dva puta je izabran za najboljeg igrača Premiershipa, a jednom je bio i najbolji strijelac s 31 postignutim pogotkom.

Klub iz Manchestera ga je kao 18-godišnjaka doveo iz Sportinga za 19 milijuna eura, a šest godina kasnije ga za 94 milijuna prodao u Real, što je tada bio najveći transfer svih vremena. Mnogo ste ovih dana sigurno čitali o ovom senzacionalnom transferu. Na tu smo temu porazgovarali s velikim fanom Manchester Uniteda, našim slavnim nogometašem Brankom Struparom.

- Ronaldo će biti gladan trofeja dok god bude živ. Ali zaista ne znam hoće li biti pravo pojačanje za United! Ma, vjerojatno hoće, ali nisam očekivao da će ga Manchester United dovesti. Oni imaju jako dobru momčad. Kupili su Sancha, imaju MartialaCavanija, Rashforda... Ali naravno, Ronaldo je atrakcija - kaže nam u uvodu Strupar.

Pitamo ga može li ipak povratak 'korijenima' biti poseban motiv za Ronalda?

- Ronaldo vidi samo gol, ništa drugo. Njega zanima samo statistika. Znao sam da će otići iz Juventusa jer tamo nije bio zadovoljan. Špekuliralo se s njegovim odlaskom u City, ali mislim da to za njega ne bi bio dobar izbor, navijači Uniteda to mu nikad ne bi oprostili. Tako da mu je svakako bolje da je završio u Unitedu. Tamo gdje je sve počelo. Pitanje jest kako će se uklopiti, ipak ima mnogo više godina na leđima. Mada je recimo Teddy Sheringham u Engleskoj igrao do četrdesete godine. U Engleskoj vas nitko neće pitati koliko imate godina, već kakvi ste na terenu. A Ronaldo je i dan danas - mašina.


Nema komentara:

Objavi komentar

Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...