četvrtak, 26. kolovoza 2021.

Došao je po Cristiana: Jorge Mendes za stolom sa čelnicima Juventusa.

 

Agent portugalske zvijezde u pregovorima

Agent Cristiana Ronalda Jorge Mendes obavit će danas razgovor sa čelnicima Juventusa.Već danima se priča kako portugalska zvijezda želi napustiti Juventus u finišu prelaznog roka i neće biti nikakvo iznenađenje ako se to zaista i desi.

Njegov agent Jorge Mendes sinoć je stigao u Torino, a danas će se sastati sa rukovodstvom Juventusa i razgovarat će se o opcijama za Cristiana.Manchester City se spominje kao potencijalna destinacija za Portugalca, ali za sada nikakva zvanična ponuda nije stigla u Torino.

Ipak, navodno je City ponudio Ronaldu dvogodišnji ugovor vrijedan 15 miliona eura po sezoni, a Juventus traži odštetu od 30 miliona eura.

"Ronaldo je za mene mrtav ako ode u City"

Prelazak Ronalda u redove Cityja poprilično bi naljutio navijače Manchester Uniteda u čijim redovima je CR igrao od 2003. do 2009. godine.

Veliki navijač Crvenih đavola, voditelj Andy Goldstein, tvrdi da bi za njega Ronaldo bio mrtav ako bi otišao u City.

"To bi mi slomilo srce. Znam da zvuči ekstremno, ali ako Ronaldo ode u City, on bi za mene bio mrtav", rekao je Goldstein i dodao je:

"Bio bi izbrisan iz Uniteda. Čuo sam kako priča o ljubavi prema Unitedu i kako bi volio da se vrati jednog dana. Ne bi trebao otići u City. Postoje stvari koje se ne rade kada su zvijezda. On o ovom potezu ne bi smio ni razmišljati. Eric Cantona ne bi ni za milion godina otišao u City", rekao je Goldstein.

Cristiano Ronaldo je za United odigrao 292 utakmice i postigao je 118 golova. Sa klubom je osvojio tri naslova prvaka Engleske i trofej Lige prvaka.


Nema komentara:

Objavi komentar

Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...