nedjelja, 4. srpnja 2021.

Ovaj igrač bit će NBA prvak

 MILWAUKEE BUCKSI dovršili su seriju protiv Atlanta Hawksa gostujućom pobjedom 118:107 u šestoj utakmici i s ukupnih 4:2 ušli u NBA finale. Tamo će igrati protiv Phoenix Sunsa, a serija počinje u noći s utorka na srijedu.

Jedan igrač Sunsa posebno se razveselio kad je saznao da će u finalu igrati protiv Bucksa jer će, bez obzira na konačnog pobjednika, on postati prvak.

Naime, Torrey Craig je uoči početka sezone, nakon što mu je istekao ugovor s Denverom, kao slobodan igrač potpisao za Milwaukee. Međutim, nije se nametnuo te je u 18 utakmica u prosjeku postizao 2.5 koševa za 11 minuta na parketu.



U ožujku su ga Bucksi žrtvovali i poslali u Phoenix, i to ne u zamjenu za drugog igrača ili izbor na draftu, nego za novčanu odštetu, što je u NBA ligi praksa samo s nebitnim igračima s malim ugovorima. Poanta je bila otvaranje mjesta za trejd s Houstonom idućeg dana, u kojem su doveli PJ-a Tuckera, koji se ispostavio kao jedan od ključnih igrača u pohodu na finale.

U Phoenixu se Craig puno bolje uklopio i koristio svaku priliku kad bi zbog ozljeda suigrača ili covid-protokola dobio veću minutažu te je u 32 utakmice postizao 7.2 koša za 19 minuta igre. U doigravanju su mu minutaža i brojke pale, ali ostao je dio rotacije u ulozi sličnoj onoj Darija Šarića.

Budući da je igrao za oba finalista ove sezone, ovaj 30-godišnji bek svakako će postati NBA prvak, iako to ne znači nužno da će dobiti šampionski prsten. Na prvacima je izbor hoće li prsten dodijeliti i igračima koji nisu kod njih završili sezonu, a na igračima hoće li ga prihvatiti. U svakom slučaju, da bi bio siguran i čist sam pred sobom, Craig bi svakako radije da njegovi Sunsi zaista pobijede u finalu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...