nedjelja, 8. kolovoza 2021.

Nesportski potez maratonca. Voditelj: Dajte mu medalju za kretena Igara

 KENIJSKI 36-godišnji atletičar Eliud Kipchoge obranio je naslov olimpijskog pobjednika u maratonu koji je prvi put osvojio prije pet godina u Rio de Janeiru te tako postao trećim trkačem u povijesti kojem je to pošlo za rukom. 

Kipchoge je slavio uvjerljivo na ulicama Sappora, grada na sjeveru Japana, gdje su preseljene maratonske i hodačke utrke kako bi natjecatelji imali nešto povoljnije uvjete. Unatoč tome što se natjecanje održalo u nešto hladnijem Sapporu, atletičari su i dalje imali velikih problema s vrućinom.

Utrku maratona obilježio je nesportski potez Francuza Morhada Amdounija. U završnici utrke kada su maratonci stigli do stolova s pićem, Amdouni je namjerno srušio cijeli jedan red s vodom kako bi onemogućio one koji su u tom trenutku bili iza njega da se napiju.Poznati britanski novinar i voditelj Piers Morgan "dodijelio je" Amdouniju zlatnu medalju za najvećeg seronju Igara. Na kraju takav potez nije puno pomogao Francuzu koji je kroz cilj prošao kao 17.


Nema komentara:

Objavi komentar

Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...