utorak, 6. srpnja 2021.

Večeras kreće finale NBA lige.

 U NOĆI s utorka na srijedu u 3:00 počinje finale NBA lige u kojem će se sastati Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi. Igra se na četiri dobivene utakmice. Phoenix Darija Šarića favorit je po kladionicama, a tečaj na njega se kreće oko 1.60. Tečaj na Milwaukee je oko 2.50.

Sunsi su u finale došli pobjedama protiv Los Angeles Lakersa 4:2, Denver Nuggetsa 4:0 i naposljetku Los Angeles Clippersa 4:2. U prvom dijelu sezone zauzeli su drugo mjesto Zapada s omjerom 51:21, što im je bilo dovoljno da ostvare domaćinsku prednost u ovom finalu. Bit će im to treći put da igraju u finalu, ali još nikad nisu osvojili naslov prvaka. Gubili su u finalima 1976. od Boston Celticsa i 1993. od Chicago Bullsa.

Ako Phoenix pobijedi, Dario Šarić postat će treći Hrvat s osvojenim NBA prstenom, nakon Žana Tabaka (1995.) i Tonija Kukoča (1996., 1997., 1998.).

Bucksi su na putu do finala pobijedili Miami Heat 4:0, Brooklyn Netse 4:3 i Atlanta Hawkse 4:2. U prvom dijelu sezone bili su treći na Istoku s omjerom 46:26. Njima će ovo također biti treće finale, prvo nakon 47 godina. Do kraja su otišli 1971., prije točno 50 godina, pobjedom protiv Baltimore Bulletsa, dok su 1974. izgubili od Boston Celticsa.

Najveći problem za Buckse je ozljeda koljena njihovog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa, zbog koje je propustio peti i šesti ogled s Atlanta Hawksima. Upitan je za nastup večeras.

Sve utakmice moći ćete gledati na Arena Sportu, a večerašnja će se prenositi na programu Arena Sport 2. Pojedine susrete prenosit će i HRT2, a prvi koji će se moći pogledati u njihovom programu jest drugi susret,
koji se igra u noći s četvrtka na petak.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...