ponedjeljak, 26. srpnja 2021.

Džeko o stalnim špekulacijama oko odlaska iz Rome: "Dosta mi je da slušam..."

 

Ostat će na Olimpicu

Edin Džeko je u prijateljskom meču protiv mađarskog Debrecena (5:2) postigao dva gola za Romu.


Edin je igrao u drugom poluvremenu, te je uspio dva puta zatresti mrežu protivnika i sve je izvjesnije da će bh. reprezentativac voditi tim Josea Mourinha u sezoni koja dolazi.

“Zaboravili smo kako je lijepo igrati pred navijačima. Nadamo se da će se stadioni naredne sezone otvoriti 100 posto. Što se mene tiče, svakim danom sam sve bolji. Nakon dvije sedmice priprema rastemo“, rekao je Džeko za Romin kanal nakon utakmice.

Zatim se osvrnuo i na sve veće glasine o njegovom odlasku iz Rima.

“Dosta mi je da slušam o odlasku negdje drugo. Mislim samo na Rim i ni na šta drugo“, rekao je Džeko.

Serija A kreće 22. augusta, a Roma će na otvaranju nove sezone ugostiti Fiorentinu, zatim će gostovati Salernitani, pa ugostiti Sassuolo 12. septembra u trećem kolu.

subota, 24. srpnja 2021.

Tottenham potpisao golmana Atalante

 Ekipa Tottenhama dovela je u svoje redove golmana Atalante Pierluigija Gollinija.

Ovaj 26-godišnji čuvar mreže stigao je na jednogodišnju posudbu iz italijanskog kluba u Tottenham uz opciju otkupa ugovora.

"Počastvovani smo što možemo potvrditi potpis golmana Pierlugija Gollinija iz italijanske Atalante. On dolazi na posudbu uz opciju otkupa ugovora", saopšteno je iz Tottenhama.

Gollini je prošao omladinske selekcije Verone i Manchester Uniteda, a u Veroni je započeo profesionalnu karijeru 2014. godine.Potom je otišao u Aston Villu. Tamo je branio 20 puta u Championshipu u sezoni 2016/2017, a zatim je otišao u Atalantu gdje je odigrao ukupno 108 puta za tim iz Bergama.

četvrtak, 22. srpnja 2021.

"SADA JE BITNO!" Navijači uputili APEL SVIM ZVEZDAŠIMA da dođu na "Marakanu", sprema se koreografija o kojoj će se pričati.

 Fudbaleri Crvene zvezde i dalje čekaju na trijumf u novoj sezoni, pošto su porazom od Kairata otvorili kvalifikacije za Ligu šampiona, dok su remijem startovali u Superligi.

Navijači srpskog šampiona su svesni da je izabranicima Dejana Stankovića potrebna podrška kako bi se vratili na pravi kolosek.

Zbog toga su najvatrenije pristalice kluba iz Ljutice Bogdana pod parolom "Svi u crveno i belo" pozvale one kojima su te boje drage da u što većem broju dođu na stadion "Rajko Mitić" u subotu, kada će na tom mestu od 21 sat gostovati lučanska Mladost u sklopu drugog kola domaćeg prvenstva.

Ono što je već sada jasno je da će Borjana i drugove na severnoj tribini dočekati nova, sjajna koreografija, pošto će taj deo biti podeljen u dva dela, na navijače u crvenim, te one u belim majicama.

Karte će za ovu utakmicu u prodaju biti puštene u petak, po ceni od 300 dinara za sever, 400 za istok i 500 za zapad.


ponedjeljak, 19. srpnja 2021.

Velež na krilima sjajnog Brandaa pobijedio Posušje

 Fudbaleri Veleža su u odličnoj formi. Nakon dvostruke pobjede nad Kolerainom u okviru 1. pretkola Konferencijske lige, izabranici Feđe Dudića trijumfalno su otvorili sezonu u domaćem prvenstvu. "Rođeni" su na svom stadionu savladali Posušje sa 2:0 golovima Dejana Georgijevića i Brandaa de Souze.

U 1. minuti utakmice Posušje je imalo šansu, ali Dominik Begić nije uspio kazniti grešku Tarika Isić. Nakon izbjegnutog šoka na startu utakmice "Rođeni" su zaigrali bolje, a u dva navrata su tresli mrežu, međutim sudija ih je poništavao zbog nedozvoljenih pozicija. Prvo je Faris Zubanović pogodio u 5. minuti, a 12 minuta kasnije i Georgijević.

Prijetili su domaći, ali prvo poluvrijeme utakmice završeno je bez golova. I onda na startu drugog dijela veselje za veliki broj navijača Veleža na stadionu "Rođeni". Njihov tim je poveo golom Georgijevića u 49. minuti kada mu je asistirao Brandao.

Zanimljivo da je Dudić Brazilca uveo na startu drugog dijela, a Brandao je u 81. minuti imao odličnu šansu da se upiše u strijelce i ovjeri pobjedu Veleža, ali mu je penal odbranio golman Posušja Boris Baćak. Ipak, krilni napadač iz Brazila se iskupio za promašeni penal, te je u 86. minuti pogodio za ovjeru trijumfa svog tima.

nedjelja, 18. srpnja 2021.

ZABIO 109. POGODAK NA MAKSIMIRU I PORUČIO: ‘MOŽDA 1 % IGRAČA NE BI NAPRAVILO ŠTO SAM JA NAPRAVIO‘

 ‘Poznat sam po tome da uvijek idem do kraja, da pratim akcije. Uvijek sam bio uporan‘

Kad ti netko pruži tako lijepi poklon, bila bi prava šteta ne iskoristiti ga. Dominik Livaković darivao je goste iz Koprivnice rijetko viđenim potezom, što je u pogodak uza vodstvo pretvorio najiskusniji napadač HNL-a. Ivan Krstanović ni s 38 godina na leđima ne namjerava stati, taj vječiti mladić zabio je prvi gol u novoj sezoni hrvatskog prvenstva.

- Poznat sam po tome da uvijek idem do kraja, da pratim akcije. Uvijek sam bio uporan u tom smislu, tako je bilo i kad sam igrao u Dinamu. Možda 1 % igrača ne bi napravilo što sam ja napravio protiv Dynama iz Kijeva kad smo igrali Ligu prvaka, išao sam tada do kraja iako je vratar već praktički imao loptu... No, takav sam, ne odustajem. Hvala Bogu, došla mi je ta lopta u petak, i postigao sam taj pogodak – rekao je Krstanović.

Kako komentira pogrešku prvog vratara Dinama i Vatrenih?
- Livaković je sigurno među najboljim hrvatskim vratarima. Međutim, vjerojatno se morala dogoditi i takva pogreška. Poznajem ga, fenomenalan je dečko, u Europi može braniti u dosta klubova. Drago mi je zbog mene, žao zbog njega, ali mora se nekad dogoditi da i on kiksa. Bio je na visokoj razini svaku utakmicu, držao je Dinamo i u Europi. No, i pogreške su sastavni dio igre...



Za Slaven je ovo baš lijep početak, pobjeda koju je malo tko očekivao, ostvarena s pomlađenom momčadi. I dok je trener Dean Klafurić u prvi plan gurnuo igrače, Krstanović ističe upravo Klafurića.
- Vidi se trenerova ruka! Pozitivno sam iznenađen s trenerom Klafurićem, to je nešto nevjerojatno. Treniralo me dosta dobrih trenera u karijeri, ali on je sigurno jedan od boljih koji su me trenirali. Na stranu ćemo staviti ovu utakmicu, možda se možemo boriti i za opstanak u ligi, ali u ovih mjesec dana koliko je s nama stvarno se vidi njegov rad. Detaljno nam je pokazao kako će Dinamo igrati i što nas sve očekuje, svaki detalj je pogodio, sve je bilo onako kako je rekao i analizirao. I on i njegovi pomoćnici fenomenalno su pripremili ovu utakmicu, i stvarno sam pozitivno iznenađen njegovim znanjem, ali i ljudskim osobinama. Dosta dugo nisam sreo ovako dobrog trenera i dobrog čovjeka.

Krstanović je u petak postigao svoj 109. pogodak u Prvoj HNL, 28. u 73. nastupu za Farmaceute. Bio mu je ovo tek treći gol protiv Dinama u karijeri, drugi za Slaven, dok je prvog zabio u dresu Lokomotive. Koliko želi zabiti ove sezone, postoji li neka brojka koju želi ostvariti?
- Ne opterećujem se s tim golovima, samo znam da ću dati sve od sebe na terenu. No, gladan sam i željan golova, i želim zabiti svaku utakmicu. Kad si opterećen golom, teško ćeš ga zabiti. Ja znam da ću dati dvista posto od sebe, i Bog će me nagraditi. Što se tiče mene i moje igre u Maksimiru, svjestan sam da nisam odigrao niti 50 posto onoga što mogu pružiti. Znam da mogu puno bolje, ali nagrađen sam za trud i rad. U samoj igri može to biti još puno bolje. No, treba pohvaliti sve dečke koji su odradili jako dobar posao, odigrali su stvarno fenomenalnu utakmicu – zaključio je Ivan Krstanović.

petak, 16. srpnja 2021.

Juventus za sada bez dogovora sa italijanskom zvijezdom

 

Locatellija deset miliona dijeli od Juventusa

Torinski Juventus nije danas uspio dogovoriti transfer zvijezde Sassuola i italijanske reprezentacije Manuela Locatellija.



Stara dama silno želi dovesti 23-godišnjeg veznjaka u svoje redove, a i sam fudbaler bi najradije zaigrao za Bianconere.

Međutim, današnji sastanak rukovodstva dva kluba nije donio dogovor, a poznato je i šta su obje strane nudile u ovom poslu.

Čelnici Bianconera zatražili su Locattelija na posudbu uz obavezu kupovine za 30 miliona eura na kraju sezone, no Sassuolo je ovu ponudu odbio.

Ovaj tim za najveću zvijezdu tima traži 40 miliona eura. Upravo im toliko novca nudi londonski Arsenal, ali Locatelli ne želi u klub koji ne igra Ligu prvaka.

Prioriet 23-godišnjeg fudbalera je Juventus, a razgovori o transferu će se nastaviti i u narednom periodu i vjerovatno će do dogovora na kraju i doći.

Locatelli je ponikao u Milanu. Tri sezone je bio pod ugovorom sa seniorskom ekipom tima sa San Sira, a od 2019. godine je zvanično član Sassuola.

Za ovaj klub odigrao je ukupno 99 utakmica i postigao je sedam golova.

Locatelli je nedavno zablistao i na Evropskom prvenstvu gdje je zabio dva gola na putu selekcije Italije do naslova najbolje selekcije Starog kontinenta.

četvrtak, 15. srpnja 2021.

Leotar predstavio 'transfer bombu'

 

Tim iz Trebinja se pojačava

FK Leotar se sa velikim ambicijama vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nekadašnji šampion nema namjeru da samo jedno ljeto pleše u društvu najboljih bh. tima, pa su se odlučili poprilično pojačati pred sam start nove sezone.

Danas su na Police stigla četiri iskusna fudbalera. Ugovore su potpisali Đoko Milović, Marko Perišić i Asim Zec, a tim iz Trebinja je predstavio i 'transfer bombu'.

Novi član Leotara postao je iskusni ofanzivac Ognjen Todorović koji u redove novog premijerligaša stiže na jednogodišnju posudbu iz ekipe Zrinjskog.


Ovaj 31-godišnji fudbaler iza sebe ima zaista bogato iskustvo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i imao je velike zasluge za šampionske titule koje su Plemići osvajali.

Todorović je u bogatoj karijeri pored Zrinjskog nastupao još za Sarajevo i Slaviju, a jedno vrijeme je nastupao u inostranstvu, gdje je nosio dresove Maccabi Petah Tikve iz Izraela i turskog Adanaspora.

Ukupno je ovaj fudbaler odigrao 277 utakmica u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ostvario je učinak od 40 golova i 45 asistencija.

Leotar će u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u petak gostovati kod Radnika u Bijeljini.

utorak, 13. srpnja 2021.

Bonucci napravio šou na press konferenciji: Pio pivo i kolu, a onda napravio selfie

 

Bio itekako raspoložen

Italija je u nedjelju na Wembleyju pobijedila Englesku u finalu Evropskog prvenstva.


Italijani su uspjeli da dođu na tron Evrope nakon što su u finalu poslije penala uspjeli da pobijede Englesku. Azzurri iza sebe imaju nevjerovatan period u kojem su dominirali, te su zasluženo došli do titule.

Engleska je u finalu bila na korak od pobjede koju čekaju već decenijama, ali na kraju su Italijani uspjeli da slave i produže agoniju Engleza.

Junak u finalnoj utakmici bio je Leonardo Bonucci koji je sredinom drugog poluvremena postigao pogodak za 1:1, a zatim je bio siguran i u izvođenju penala.

Zbog toga je Bonucci zasluženo izabran za igrača utakmice, a tokom slavlja malo je provocirao Engleze kada je u kameru vikao: "Fudbal se vraća u Rim".

Bonucci je i nakon slavlja napravio šou na press konfrenciji na kojoj se pojavio sa selektorom Robertom Mancinijem.

Iskusni dafanzivac bio je kombinovano pivo i kolu, te nije skidao osmijeh s lica tokom davanja izjava. Na kraju press konferencije odlučio je još da napravi selfie sa svojim selektrom.

Filip Erić ostaje u Premijer ligi i vraća se u svoj bivši klub?

 

Na korak od Slobode

Filip Erić na kraju prošle sezone odlučio je napustiti FK Željezničar.


Erić je u Željezničar stigao na ljeto 2019. godine iz Zvijezde 09, ali na kraju prošle sezone odlučio je da je vrijeme za rastanak.

Ovaj 26-godišnji golman s ekipom Željezničara imao je ugovor do kraja sezone, te je odlučeno da neće produžiti saradnju i da će kao slobodan igrač napustiti sarajevski klub.

Međutim, Erić nije dugo bio bez kluba i još uvijek ćemo ga gledati na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Naime, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba Erić će karijeru nastaviti u dresu tuzlanske Slobode s kojom je postigao dogovor, a uskoro bi sve trebalo biti ozvaničeno.

Erić se tako vraća u Slobodu u kojoj je boravio od ljeta 2016. godine, do početka 2018. godine kada je prešao u Zvijezdu.

Ovaj golman ponikao je u Voždovcu, a u dosadašnjoj karijeri branio je još za Šumadiju, Drinu Zvornik, Rad, Slobodu, Zvijezdu 09 i Željezničar.

U Premijer ligi naše zemlje upisao je 90 nastupa, dok je u prošloj sezoni upisao 19 nastupa u dresu Željezničara.

Također, kada su dugovanja u pitanju, Erić je jedan dio istih oprostio, a drugi će na njegov račun biti isplaćen kroz rate.

nedjelja, 11. srpnja 2021.

Dvadesetogodišnjak u Bangladešu popio otrov nakon poraza Brazila od Argentine

 Argentina je sinoć osvojila naslov Copa Americe pobijedivši Brazil u finalu s 1:0.


Da brazilska bol i tuga budu još veći, finale je igrano na Maracani u Rio de Janeiru. Brazilci su u svom 'dvorištu' poraženi od najljućeg rivala u velikom finalu prvenstva Južne Amerike.

U nedjelju ujutro je, od tuge zbog poraza od Argentine, jedan nogometni fanatik, koji je bodrio Brail, popio otrov. Inicdent je zabilježen u Cox's Bazaru, malenom gradiću na jugoistoku Bangladeša.

Policija je saopštila da se radi o Mohammadu Kamalu, 20-godišnjaku koji je trenutno u bolnici.

Mještani su rekli da je Kamal gledao ujutro finale Copa Americe i da je teško proživljavao ono što se dešavalo na Maracani.

Kad je Argentina osvojila naslov nakon što je u finalu svladala Brazil, Kamal se uznemirio i uzeo otrov u pokušaju da se ubije, ali je srećom spašen.

Doktor Efazul Haque, medicinski službenik zdravstvenog kompleksa Ramu Upazila, rekao je da je Kamal prvo odveden u zdravstveni kompleks u nesvjesnom stanju, a zatim je nakon čišćenja želuca upućen u bolnicu Sadar na intenzivnije liječenje.

četvrtak, 8. srpnja 2021.

Čeka odgovor predsjednika kluba: Zna se gdje Ribery želi završiti karijeru

 Iskusni francuski fudbaler Franck Ribery nedavno je proslavio 38. rođendan, ali još uvijek nema namjeru da završi karijeru.Ribery je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Bayerna s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao, a u dresu njemačkog kluba igrao je punih 12 sezona.

Međutim, nakon što mu je prije dvije godine istekao ugovor s Bavarcima nije dobio ponudu za nastavak saradnje, te je odlučio da karijeru nastavi u dresu Fiorentine.

Ribery je dvije sezone proveo u Fiorentini, ali trenutno je slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s klubov iz Firence.

Bilo je špekulacija da će Fiorentina ponuditi Riberyju novi jednogodišnji ugovor, ali se to još uvijek nije desilo. Njegov agent već je krenuo u potragu za novim klubom i uskoro bi sve trebalo biti poznato.

Francuski mediji jutros su objavili da Ribery želi da se vrati u klub u kojem je proveo dvije sjajne sezone, a to je Marseille.

Ribery je za Marseille igrao od ljeta 2005. do ljeta 2007. godine, te je iz ovog kluba otišao u Bayern za 30 miliona eura nakon sjajnih igara. On je na zalasku karijere i očito je da mu je želja da karijeru završi upravo u Marseilleu.



Marseille je ovog ljeta doveo već nekoliko zvučnih pojačanja, a navijači se nadaju da će klub pristati da Riberyju ponudi ugovor kako bi on završio karijeru u ovom klubu.

Mediji u Francuskoj objavili su da je njegov agent zvao čelnike Marseillea i nudio im Riberyja, a predsjednik kluba Pablo Longoria odgovorio je da će odluku donijeti nakon što popriča s trenerom Jorgeom Sampaolijem.

srijeda, 7. srpnja 2021.

Split u kvalifikacijama Lige prvaka igra protiv Ciprana

 Košarkaši s Gripa pokušat će izboriti nastup u Basketball Champions League sljedeće sezone

Košarkaši Splita doznali su protivnike u kvalifikacijama za sljedeću sezonu košarkaške Lige prvaka, Basketball Champions League. U prvom kolu Žuti će igrati protiv ciparskog AEK-a iz Larnace. Ukoliko budu uspješniji, sljedeći protivnik biti će im švicarski Fribourg Olympic, a pobjeda nad Švicarcima donijela bi završnu utakmicu kvalifikacija protiv jednog od sljedećih klubova: Peristeri iz Grčke, Cluj iz Rumunjske ili Salon Vilpas iz Finske.

„Zadovoljni smo ždrijebom, napraviti ćemo sve da složimo respektabilnu momčad s kojom ćemo imati šansu da uđemo u Ligu prvaka. Naš klub to zaslužuje, u to sam uvjerio i na ždrijebu jer se svi prema nama odnose s velikim poštovanjem. Zbilja je užitak predstavljati klub koji je toliko cijenjen“, rekao je direktor Splita Edo Blažević koji je u Švicarskoj na ždrijebu BCL-a

Prođu li Žuti sve tri prepreke igrati će u skupini G u kojoj ih čekaju izraelski Hapoel Holona, talijanski Brindisi i turska Darussafaka.




utorak, 6. srpnja 2021.

NIŠTA OD 350.000 EVRA! Kristijan otkrio koliko je zaradio od Zadruge

 

Kristina Spalević i Kristijan Golubović nakon izlaska iz "Zadruge" nisu se zajedno oglašavali sve do sada. Oni su za jedan portal dali intervju i potvrdili da li su u vezi ali i da li ulaze u novu sezonu zadruge.


Međutim ono što je svima zaparalo uši jeste priznanje Kristijana Golubovića koliko novca je zaradio u rijalitiju.

Preko 200.000 evra rekao je on u intervju za Objektiv. 

Podsetiomo se, on je pre ulaska u "Zadrugu"  pričao kako će dobiti 350.000 evra ali izgleda da su to bile samo prazne priče ili ga je diskvalifikacija skupo koštala.To sve ne bi bilo strašno da razgovor o honorarima nije najstrožije zabranjen što nam još jednom potvrđuje da za Golubovića očigledno ne važe ista pravila kao i za ostale zadrugare.

Večeras kreće finale NBA lige.

 U NOĆI s utorka na srijedu u 3:00 počinje finale NBA lige u kojem će se sastati Phoenix Sunsi i Milwaukee Bucksi. Igra se na četiri dobivene utakmice. Phoenix Darija Šarića favorit je po kladionicama, a tečaj na njega se kreće oko 1.60. Tečaj na Milwaukee je oko 2.50.

Sunsi su u finale došli pobjedama protiv Los Angeles Lakersa 4:2, Denver Nuggetsa 4:0 i naposljetku Los Angeles Clippersa 4:2. U prvom dijelu sezone zauzeli su drugo mjesto Zapada s omjerom 51:21, što im je bilo dovoljno da ostvare domaćinsku prednost u ovom finalu. Bit će im to treći put da igraju u finalu, ali još nikad nisu osvojili naslov prvaka. Gubili su u finalima 1976. od Boston Celticsa i 1993. od Chicago Bullsa.

Ako Phoenix pobijedi, Dario Šarić postat će treći Hrvat s osvojenim NBA prstenom, nakon Žana Tabaka (1995.) i Tonija Kukoča (1996., 1997., 1998.).

Bucksi su na putu do finala pobijedili Miami Heat 4:0, Brooklyn Netse 4:3 i Atlanta Hawkse 4:2. U prvom dijelu sezone bili su treći na Istoku s omjerom 46:26. Njima će ovo također biti treće finale, prvo nakon 47 godina. Do kraja su otišli 1971., prije točno 50 godina, pobjedom protiv Baltimore Bulletsa, dok su 1974. izgubili od Boston Celticsa.

Najveći problem za Buckse je ozljeda koljena njihovog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpa, zbog koje je propustio peti i šesti ogled s Atlanta Hawksima. Upitan je za nastup večeras.

Sve utakmice moći ćete gledati na Arena Sportu, a večerašnja će se prenositi na programu Arena Sport 2. Pojedine susrete prenosit će i HRT2, a prvi koji će se moći pogledati u njihovom programu jest drugi susret,
koji se igra u noći s četvrtka na petak.

ponedjeljak, 5. srpnja 2021.

Pogledajte Dončićevu partiju odigrao je bolje nego za NBA

 LUKA DONČIĆ je povijesnom partijom odveo košarkašku reprezentaciju Slovenije na njene prve Olimpijske igre.

To je napravio na najtežem gostovanju kod izravnog i jakog suparnika. U Kaunasu, u krcatoj Zalgirio Areni, vodio je Sloveniju do pobjede 96:85 protiv Litve za koju su igrali Sabonis, Valanciunas, Grigonis, Kalnietis, Giedraitis...

Tako je Litavce ostavio bez Tokija i tamo odveo svoju reprezentaciju. To je napravio partijom života za reprezentaciju. Naime, u pet godina, koliko igra za Sloveniju, 22-godišnji fenomen nikada nije imao triple-double.

Pothvat koji redovno izvodi u NBA ligi napokon je ostvario i u reprezentaciji, i to u jednom od najvažnijih mečeva u povijesti Slovenije.

Utakmicu je završio s 31 košem, 11 skokova i 13 asistencija te valorizacijskim indeksom 42. 

Spektakularan učinak je tim vrjedniji jer Dončić je ovu utakmicu igrao po pravilima FIBA-e. Ona dodavanjem smatra tek izravno dodavanje za koš, za razliku od NBA lige, u kojoj se asistencijom smatra i posluživanje igrača koji nakon toga odigra akciju i zabije.

Ovaj Dončićev triple-double velik je i po tom kriteriju: njime je Sloveniju odveo na njene prve Igre, prvi put je za reprezentaciju ostvario triple-double te je do njega došao daleko teže nego što je to slučaj u NBA ligi. 

Dončić je u Litvi briljirao i već na poluvremenu je imao 21 koš, šest skokova i pet asistencija. U trećoj četvrtini se dva puta svađao sa sucima, protiv sebe je imao i 15 tisuća gledatelja, ali ih je do kraja ušutkao. 

Litavci su na njemu mijenjali flastere, udvajali ga, čuvala su ga i po trojica, postavljali mu zamke kada je kretao u dribling, ali ništa od toga nije moglo zaustaviti Dončića. Kada se lomila utakmica, on ju je odveo na stranu Slovenije s ključnim prodorima, skokovima i ukradenim loptama.  

Dončić je sve ovo za Sloveniju radio nakon iscrpljujuće NBA sezone, u kojoj je sam dovukao Dallas do play-offa te i tamo igrao sjajno. Prije odlučujuće utakmice protiv Litve rekao je da bi radije uzeo olimpijsko zlato sa Slovenijom nego NBA prsten s Dallasom. Tako je i odigrao ovaj meč. 




BJELIČINE REČI NAKON UTAKMICE

 Iskusni reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica teško je podneo bolan poraz od Italije u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre, pošto je pred svojim navijačima poražena od Italije sa 102:95.

Nakon meča Bjelca je bio najoštri u kritkama. Otvoreno je priznao da je neodlazak nacionalnog tima na OI katastrofa, uputio je izvinjenje navijačima i bez dlake na jeziku govorio o dešavanjima u reprezentaciji.

"Blago je reći da je ovo neuspeh. Ovo je katastrofa jer se od nas očekuje da pobedimo. Hteli smo da usrećimo naš narod. Ja mogu ovom prilikom, ako to nešto znači, da se izvinim, da preuzmem odgovornost. Nikad nisam bežao od toga. Mislim da to nije poenta", rekao je Bjelica za Radio televiziju Srbije odmah po izlasku sa terena

"Ne bežim od odgovornosti. Ja isto treba da se zapitam da li uopšte treba da igram više, da li ima smisla da igram. Nije problem biti deo neuspeha, nego očigledno ne mogu da pomognem ekipi. To nisam uradio", dodao je on.

Takva je sezona bila. Neki igrači su došli kasnije... Na neke stvari jednostavno ne možemo da utičemo. Mi stariji igrači, prvenstveno polazim od sebe, spremamo se kao za svaku utakmicu. Jednostavno nešto ne štima", rekao je Bjelica.

Ponovio je da njegova ekipa sa večerašnjom igrom nije zaslužila plasman u Tokio i da je bolja ekipa pobedila.

"Mogao bih da pričam sat vremena, ali ne vredi... Moramo da budemo primer na terenu. Mala smo zemlja, moramo da budemo primer celoj naciji, a večeras nismo bili tim. Ovo nije šala, igranje za reprezentaciju nije šala, ali očigledno nešto ne štima", rekao je on.

"Reprezentacija je nešto drugačije i sada je najlakše pričati o tome. Čestitam Italiji, izvinjavam se naciji zbog ovog, ali moramo da budemo u timu sa 100 odsto sebe. Velika sramota kako smo izgubili ovaj meč. Nije do trenera i stručnog štaba, već do nas igrača", zaključio je Bjelica.


nedjelja, 4. srpnja 2021.

Ovaj igrač bit će NBA prvak

 MILWAUKEE BUCKSI dovršili su seriju protiv Atlanta Hawksa gostujućom pobjedom 118:107 u šestoj utakmici i s ukupnih 4:2 ušli u NBA finale. Tamo će igrati protiv Phoenix Sunsa, a serija počinje u noći s utorka na srijedu.

Jedan igrač Sunsa posebno se razveselio kad je saznao da će u finalu igrati protiv Bucksa jer će, bez obzira na konačnog pobjednika, on postati prvak.

Naime, Torrey Craig je uoči početka sezone, nakon što mu je istekao ugovor s Denverom, kao slobodan igrač potpisao za Milwaukee. Međutim, nije se nametnuo te je u 18 utakmica u prosjeku postizao 2.5 koševa za 11 minuta na parketu.



U ožujku su ga Bucksi žrtvovali i poslali u Phoenix, i to ne u zamjenu za drugog igrača ili izbor na draftu, nego za novčanu odštetu, što je u NBA ligi praksa samo s nebitnim igračima s malim ugovorima. Poanta je bila otvaranje mjesta za trejd s Houstonom idućeg dana, u kojem su doveli PJ-a Tuckera, koji se ispostavio kao jedan od ključnih igrača u pohodu na finale.

U Phoenixu se Craig puno bolje uklopio i koristio svaku priliku kad bi zbog ozljeda suigrača ili covid-protokola dobio veću minutažu te je u 32 utakmice postizao 7.2 koša za 19 minuta igre. U doigravanju su mu minutaža i brojke pale, ali ostao je dio rotacije u ulozi sličnoj onoj Darija Šarića.

Budući da je igrao za oba finalista ove sezone, ovaj 30-godišnji bek svakako će postati NBA prvak, iako to ne znači nužno da će dobiti šampionski prsten. Na prvacima je izbor hoće li prsten dodijeliti i igračima koji nisu kod njih završili sezonu, a na igračima hoće li ga prihvatiti. U svakom slučaju, da bi bio siguran i čist sam pred sobom, Craig bi svakako radije da njegovi Sunsi zaista pobijede u finalu.



Hrvatski šef diplomatije optužio bošnjačku stranu za moguću radikalizaciju i destabilizaciju

  Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom&q...